Een zelfportret in liedjes

Voor mijn werk in Amsterdam organiseerde ik enkele jaren geleden een workshop schilderen voor vader en kind. Of ik zelf ook mee wilde doen. Omdat ik geen vader ben, besloot ik mezelf als kind te schilderen (zie Zelfportret als kind op de achterkant van de hoes). De herinnering die mij daarbij als eerste te binnen schoot, was dat ik met mijn broers aan het sjoelen was in ons ouderlijk huis. Bloedfanatiek waren we. Het maken van dit zelfportret gaf me hetzelfde gevoel als het vastleggen van liedjes die van enorme betekenis voor me zijn. Die me plezier, troost en energie geven. En die ik daarom graag wilde vastleggen.

Tweede Kerstdag 2013. Zoals ieder jaar gebruikelijk, kwamen we met broers, schoonzussen, nichtjes en neef bij elkaar voor een gezamenlijk etentje. Wachtend op de volgende gang kwam het onderwerp ‘goede voornemens’ aan de orde. Ik vertelde Berend, de zoon van mijn broer Eric, dat ik in het nieuwe jaar een aantal liedjes eens op een goede manier wilde gaan opnemen. Hij reageerde meteen enthousiast dat hij dat best zou willen doen. En dat hij dan ook wel een aantal instrumenten, zoals basgitaar en piano, erbij zou kunnen inspelen. Ik was dolblij dat hij zijn muzikale talent voor mij wilde aanwenden. De zaak was beklonken.

Het is geen snel (maar wel plezierig) proces gebleken, maar er zat ook geen tijdsdruk op. We spraken af als het ons beiden goed uitkwam. In de studentenkamer van Berend in Nijmegen (de eerste keer nog in Beuningen) werd één en ander aan de computer toevertrouwd. Voor het ritmische gedeelte deed Berend een beroep op zijn bandmaat Marijn Caniëls. Die vervolgens aanbood om het grafische deel op zich te nemen. Het resultaat ligt er nu. Een samenwerking tussen twee generaties, die een passie voor muziek delen. Over de grenzen van genres heen is er iets bijzonders tot stand gekomen. Ik hoop van harte dat u, luisteraar, dat kunt beamen.

Beluister de muziek  & lees de liedteksten

De plaat kost slechts € 7,95
Stuur een e-mail naar en u ontvangt alle details.

Scroll naar boven