Muziekzolder

Hans van DeelenHet is goed om eens in de zoveel tijd je oude spulletjes door te nemen en te bepalen wat er mee moet gebeuren. Een mens bewaart wat.

In zo’n vlaag van selecteerwoede vond ik een schoenendoos terug, met een grote stapel audiocassettes vol opnames en foto’s van allerlei muziekgroepen waar ik ooit deel van heb uitgemaakt.

De cassette was decennia geleden dé manier om zelf opnamen te maken. Dat vastleggen van waar ik mee bezig was heb ik altijd gedaan. Niet alles is bewaard gebleven natuurlijk. Maar wat ik aantrof in die doos geeft een heel breed beeld van mijn muzikale koers. Het bestrijkt een periode van meer dan dertig jaar. Allemaal groepen die nooit verder zijn gekomen dan een regionale status. Een chronologie van een volbloed amateurmuzikant.

Naast opnames van cassette tref je ook tracks van LP en CD aan. Tegenwoordig is de computer een uiterst handig hulpmiddel om al die geluidsopnamen te bewerken en te presenteren. Ik hoop dat je het leuk vindt om eens te neuzen in de muzikale historie van iemand die altijd voor z’n plezier, en uit de grote behoefte zichzelf uit te drukken, muziek heeft gemaakt. En nog altijd doet en blijft doen.

Hans van Deelen

Scroll naar boven