Windvlaag – muziek

Hier zijn mp3′s te beluisteren van Windvlaag (1986-2005)

Stormwind op zee (2001)

De inspiratie voor dit lied borrelde op na het lezen van enkele boeken over de zeevaart, waarin vooral de ermarmelijke omstandigheden tot de verbeelding spraken. Het instrumentale Lord Inchquin van de 17e eeuwse blinde Ierse harpist Turlough O’Carolan bleek naadloos aan te sluiten.

Amsterdamse nacht (2006)

Dit is een gedicht uit 1774 van de Diemense chirurgijn Anthony van Ingen. De wat liederlijke tekst sprak me erg aan. Ik bewerkte ‘m enigszins en bedacht het wijsje. Het arrangement is van Eric en de solo op accordeon heeft Sadhu bedacht.

Kleine ballade der Zuiderzeevissers (2006)

Dit is een gedicht van Ab Visser, vlak voordat het IJsselmeer ontstond. Weemoed en harde werkelijkheid. Ik vond via internet een opname van Anton Greefkes die ook muziek heeft gemaakt bij hetzelfde gedicht. Ik prefereer mijn eigen versie.

Spinsterlied (2003)

Het arrangement van de zangstemmen voor dit nummer is van Doortje en ik vind de twee laatste coupletten behoren tot het mooiste wat Windvlaag heeft gedaan. De opname is gemaakt in het Amsterdamse Polanentheater door Tijl, de broer van Doortje.

Scroll naar boven